perjantaina, kesäkuuta 25, 2004

Vuokralaisen kuva hukassa Kingfisher Courtissa

Lyhyt tarina kuvan mukaisesta jutusta eli luvattoman huonosta TV-signaalista wokinkolossaOlemme asuneet täällä Kingfisher Courtin kämpässä jo kohta kolme kuukautta ja viihtyvyys on noussut aikaisemmasta selkeästi edelliseen verrattuna. Vähiten eivät ole merkinneet siistimpi ja uudempi talo, toimiva keittiö, toinen makuuhuone ja "näköala" Basingstoke kanaalille.

Yksi asia on kaivertanut hieman alusta asti: Luvattoman heikko TV-signaali. Vaikka talo on kaksi vuotta vanha eivät edes peruskanavat näy kunnolla, ylläoleva kuva on suositulta vitoskanavalta - parhaimmillaan. Signaalitaso on niinkin huono että hieman ennen muuttoa hankittu nauhoittava Humax 8000T -digiboksi ei saa siitä mitään selvää. Niinpä juuri kun totuimme nauhoittavan boksin helppouteen jouduimme pistämään sen hyllylle.

Noh, kun heikko kuvanlaatu selvisi niin rupesimme selvittämään mitä asialle voisi tehdä. Kuvanlaadusta lähetimme oitis hienovaraista kyselyä isännöintitoimistoon. Toinen ajatus oli SKY -satelliittilautasen hommaaminen, parilla naapurilla kun näytti olevan semmoinen asennettuna. Kun asiaa tiedustelimme vuokraisänsä kielsi satellittilautasen asennuksen ja samalla postitti naapureille kirjeen jossa pyysi heitä poistamaan luvatta asennetut lautaset. KaapeliTV -operaattoritkaan eivät tunnistaneet tätä varsin tuoretta taloa.

Jäljelle jäi siis nykyisen keskusantennikuvan ehjääminen. Parin sähköpostin ja puhelinsoiton jälkeen isännöitsiä suostui lähettämään äijän katsomaan kuvasignaalia. Paikan päällä hetken mittailtuaan ja kuvaa tiirailtuaan hän totesi että tämä kuvahan on ihan pebasta ja tämähän pitää ehjätä. Antenni sojottaa nimittäin Basingstokeen, kun lähin lähetin olisi Guildfordissa.

Parin viikon kuluttua, ollessamme Suomivisiitillä, oli tullut kirje että samaisella viikolla tapahtuu isompi antenniremotti. Takaisin wokinkoloon tullessamme rempan olisi siis pitänyt olla jo ohi. Pieni epäilyksen siemen tuli siitä että antennit sojottivat edelleen samaan suuntaan. TV:n ja digiboksin uudelleenviritys toi kuitenkin eteen samat kanavat, samalla kurjalla laadulla. Kysely isännöitsijälle tuotti vastauksen että remppa on tehty ja kaikilla muilla joilla oli kuvanlaatuongelmia oli kuva korjaantunut. Hmm..

Kului pari-kolme sateista viikkoa, kuva ei muuttunut miksikään - ja edes niiden harvojen TV-sarjojen ja leffojen seuraaminen alkoi syödä miestä ja naista.. Rupesin setvimään asiaa uudemman kerran. Tällä kertaa tarvittiin jälleen useampi sähköpostiviesti ja puhelu jotta homma lähti etenemään. Sen jälkeen kun lähetin digikuvia kuvan"laadusta" ja pyysin lähettämään äijän tsekkaamaan meidän kämpän signaali uudestaan, vaikka omakustaneisesti alkoi tapahtua. Parin päivän hiljaisuuden jälkeen tuli matelevaan sävyyn kirjoitettu sähköposti että koko remppaa ei oltu tehty ensinkään (!!). Remppaäijät olivat käyneet pällistelemässä paikan päällä, huomanneet että järjestelmässä on "major problem" ja ilmoittivat että tarjouspyyntö pitää uusia. Kukaan ei ollut vaan huomannut edistää asiaa n. kuukauteen..

Saapi nähdä tuleeko tilanteeseen mitään muutosta, no ehkä lomien jälkeen?

Tämän vuodatuksen tarkoitus? Antaa esimerkki miten moni asia menee täällä sen viimeisen mutkan kautta, etenkin jos kyseessä on asunnonvälittäjä, mikä tahansa virasto, pankki tai vastaava instanssi. Toisaalta tämä on tottumiskysymys, näin reilun vuoden kokemuksella tämä ei tunnu enää juuri missään. :-)