perjantaina, heinäkuuta 02, 2004

Pubielämää

Ajatuksia englantilaisesta pubista

Plussat:


+ Pubi olohuoneena
Mentaliteetti että pubiin mennään seurustelemaan ja (pääasiassa) vain yhdelle-kahdelle on tervetullutta vaihtelua ainakin Suomessa yleiseen tapaan tehdä ravintolakäynneistä aina suunnittelua vaativia projekteja.

+ Ei syrji
Lapset ja Vanhemmat pystyvät tulemaan samaan paikkaan ilman sosiaalista limboamista. Suomessa tämä onnistuu vain perheissä jossa koko perhe sattuu oleman sen kulmaräkälän vakioasiakkaita.

+ Aikaisin kotiin
Suurin osa pubeista menee järjestään kiinni kello 23. Unesta tykkäävät tykkäävät, kukkujat vähemmän.

+ Pint on pint!
Vaikka hinnat eivät nyt ole niitä halvimpia, silti mieltä lämmittää se että tuopillinen (pint) on oikeasti tuopillinen, piripintaan! (.. ja tämä koskee myös siideriä!) Minkään muun tuoppikoon tarjoaminen pinttinä on laitonta. Eurotuoppejakaan ei ole onneksi näkynyt.

Miinukset:

- Aikaisin kotiin
Yökukkujille, ja monelle hauskaa iltaa viettävälle seurueelle kello 23 tulee aivan liian aikaisin. Vaihtoehtona yhdentoista jälkeen on siirtyminen yökerhoihin joissa leppoisan keskustelun voi kyllä unohtaa.

- "Koko kansan" kunnon tanssipaikat harvassa
Koska pubit ovat niin suosittuja, kunnon alkuillan tanssipaikat harvassa. Klubit eivät ole myöskään läheskään yhtä tasa-arvoisia asiakkaidensa suhteen. Suomestakin tutut tiukat karsinat musiikkityylin ja keskimääräisen ikäjakauman suhteen esiintyvät täälläkin.