maanantaina, kesäkuuta 13, 2005

Retki Pohjois-Walesiin

Päivittelen tätä blogia hieman jälkijunassa. Tulossa parikin uutta postausta viimepäivien tapahtumista. Ensiksi kuitenkin kuvia viime viikonlopulta, jolloin kävimme Pohjois-Walesissa automatkalla:

Ensimäinen kuva on ikivanhasta, perinteisellä rakennustyylillä tehdystä talosta. Tällä tyylillä tehtyjä taloja olivat muutamat vierailemamme kylät pullollaan:
Hay-On-Wye on kaupunki aivan Englannin ja Walesin rajalla. Se on vanha kauppakaupunki, jonka nykypäivien erikoisuudeksi on tullut antikvariaatit ja yleensäkin käytettyjen kirjojen kirjakaupat. Valehtelematta kirjakauppoja löytyy ko kaupungista varmaan sata! Täällä olisi voinut viipyä vaikka koko päivän, jos aikaa olisi ollut enemmän kuin vain yksi viikonloppu.Beddgelert oli meidän toinen yöpymispaikka. Pikkukaupunki on aivan Pohjois-Walesin korkeimpien vuorien keskellä. Maisemat olivat aivan mahtavat! Täällä olisi voinut puolestaan viipyä vaikka viikon, lukemattomat vaellusreitit olisivat varmaan pitäneet mielenkiinnon yllä. Kuten kuvasta näkyy sää oli loistava - tässä meillä oli kyllä tuuria koska Wales on yksi Iso-Britannian sateisimpia alueita.

Hieno portti, edelleen Beddgelertissä:Kun jatkoimme Sunnuntaina pohjoiseen, maisemat muuttuivat yhä jylhemmiksi. Näitä maisemia ei kameralla oikein pystynyt ikuistamaan.
Retken pohjoisimmasta kolkasta. Colwynistä löytyi Ison-Britannian pienimmäksi taloksi väitetty rakennus. Tämä talo on siis kuvassa näkyvä punainen osuus. Tässä täytyy huomioida että täällä taloksi ei voi kutsua yksikerroksista rakennusta. Yksikerroksisia taloja kutsutaan "house" -sanan asemasta sanalla "bungalow".