perjantaina, huhtikuuta 29, 2005

Oxford-Stratford-Birmingham

Tässä tulee puolestaan kuvasatoa viikon takaa kun kävimme autolla pienen kierroksen luoteeseen: Käväisimme ruuhkaisessa Oxfordissa, yövyimme Shakespearen Stratfordissa ja pistäydyimme ostoksilla Birminghamissa. Tässä ei kuitenkaan ole kaikki, em. kaupunkien välillä taitoimme matkaa pienillä maaseututeillä ihaillen maisemia..

Ensimäinen kuva on Oxfordin suurimmasta collegen, Christ church collegen juhlasalista:



Seuraava kuva on puolestaan Magdalen collegesta:



Tämä talo on William Shakespearen väitetty syntymäkoti Stratfordissa:



Sama talovanhus toisesta suunnasta kuvattuna:



Koska ko viikonloppuna sattui olemaan (väitetty) Shakespearen syntymäpäivä olivat kaikki majoituspaikat täpötäynnä. Onneksemme löysimme vielä yhden pienen huoneen kaupungin laitamilla olevasta B&B:stä! Noh, koko viikonlopun ajan kaupungissa oli kaikenlaisia Shakespeare-tapahtumia: näytelmiä, paraateja, jopa Marathon! Itse emme noihin juurikaan osallistuneet. Stratfordista jäi kuitenkin tosi mukava kuva, se oli siisti ja siellä oli paljon kauniita rakennuksia ja pikkupuistoja (esim kuvassa).



Viimeisenä kuva Birminghamin kuuluisan kauppakeskuksen "Bullring":in kulmasta. Varsin modernia muotoilua, eikö? Itse mesta oli sisältä varsin tavanomainen. Itse Birminghamista jäi hieman huono kuva: kaupunginosat joiden läpi ajoimme olivat täysiä, vanhoja, likaisia ja ruuhkaisia.