tiistaina, toukokuuta 03, 2005

Matkakuvia osa 1: Singapore

Noniin, sain ensimäisen satsin matkakuvia tänne verkkoon asti. Selostuksissa voi olla pientä toistoa matkalta lähetettyihin kuviin nähden mutta toivottavasti en ole onnistunut valkkaamaan ihan samoja kuvia.

Ennen kun pääsimme Australiaan asti tasoittelimme aikaeroa muutaman päivän Singaporessa. Se oli kyllä mainio paikka siihen tarkoitukseen: Urbaani, hyvin siisti, erinomainen kaikentasoiseen ostosteluun ja vieläpä kohtuuhintainenkin. Toisaalta eipä siellä olisi ehkä sanotaanko nyt viikkoa enempää viettänyt ilman että mieli alkaisi tutustumaan ympäristövaltioihin, esim Malesia ja Thaimaa ovat ihan kivenheiton päässä.



Yksi Singaporen harvoista varsinaisista matkailunähtävyyksistä on kasvitieteellisen puutarhan Orkideanäyttely. Tämä on valikoimaltaan yksi maailman suurimpia, ja orkideathan tyyliltään sopivat tänne aasian ilmastoon ja asenteeseen - nättejäkin ovat:



Ilmaston trooppisuuden huomasi lämpötilan lisäksi myös kasvillisuudesta. Normaalien puistojenkin (siellä missä niitä oli) kasvit olivat eurooppalaista tasoa erikoisempia.



Tässä oli Simon yksi tärkeimmistä kohteista Singaporesta. Piskuinen Apple-myymälä Orchad roadilla olevassa ostarissa tarjosi Applen musiikkisoittimia ratkaisevasti halvemmalla kun esim Lontoossa. Niinpä niitä tarttuikin mukaan pari..



Kun Singaporessa haluaa syödä edullisesti, taatusti tuoreista raaka-aineista valmistettua ruokaa ja vieläpä niin että ei ole sidottu yhteen keittiöön on ratkaisu vierailla "Food Courtissa" eli "Ruokapihalla". Kuvan mukaiset paikat ovat täynnä pienehköjä kojuja joista jokainen tarjoaa hieman omanlaistaan ruokaa, juomaa tai siltä väliltä. Homma toimii niin että ekaksi valkkaat pöydän ja painat mieleen sen numeron. Sitten menet kiertelemään kojuja ja tilaat erilaisia ruokaa joka toimitetaan pöytään. Nämä paikat ovat paikallistenkin keskuudessa hyvin suosittuja.



Tilannekuva taksin ikkunasta



Night Zoo eli yöeläintarha oli uudenlainen kokemus. Eläimet olivat aktiivisia ja hyvin, hyvin lähellä. Efektiä lisäsi se että meidän ja eläimien välillä ei aina ollut näkyvillä olevaa aitaa(!). Aluksi alue kierrettiin pienen junan kyydissä, sitten siihen pystyi tutustumaan kävellen. Suositeltava mesta! (Kuvassa elefantti tekemässä jotakin isolle tukille)



Lopuksi pari fiiliskuvaa urbaanin suurkapungin sydämestä. Keskellä viikkoa Singaporen yöelämä oli melko rauhallinen. Löysimme kuitenkin mukavan yöterassin jossa oli aika mahtava näkymä kaupungin valoihin. Kun istuunnuimme alas, bändi alkoi soittamaan/laulamaan jazzia. Tarjoilija puolestaan kiikutti pöytään tyylikkään minimalistiset (mutta herkulliset) drinkit..