sunnuntaina, toukokuuta 15, 2005

Matkakuvia osa 4: Takaisin Sydneyhyn, paluumatka

Nyt on vuorossa viimeinen ja neljäs osa Aussimatkakuvista. Edelliset osathan löytyvät myös näitten linkkien takaa: Osa1, Osa2 ja Osa3.

Kun saavuimme jälleen Sydneyn kentälle oli edessä matkan kolme viimeistä päivää. Aikaisemman visiitin perusteella oli jo selvillä mitä tekisimme: Tsekkaisimme oopperatalon sisältä, kävisimme kävelemässä Harbour Bridgen korkeimmalle kohdalle (tämä oli varattu jo etukäteen), shoppailisimme, ja viettäisimme vielä pari päivää Outin kanssa joka oli tulossa moikkaamaan.

Oopperatalon kuvia ulkoapäin oli tässä blogissa aikaisemmin jo parikin kappaletta. Seuraavassa muutama yksityiskohtakuva talon sisältä ja ulkoa:Sisäkierroksen jälkeen olimme vieläkin vakuuttuneita ko. rakennuksen hianoudesta. Arkkitehtuurissa oli jotakin tuttua, ehkä kaukaisia viittauksia Alvar Aaltoon?

Seuraava yksityiskohta löytyi oopperatalon vessasta (!), hassu vesi"allas". Tämän tapaisia löytyi Sydneystä myös muista rakennuksista:Seuraava kuva on Syndeyn Darling Harbour -alueella olevasta Kiinalaisesta puistosta:Sydneyn paikallisjunista löytyi Suomalaisittain tuttuja kaksikerrosvaunuja:Syndeyn kuuluisa Bondi Beach. Edustalla Surffauskurssi kuivaharjoittelemassa:Taas yksi esimerkki jokaisesta puistosta tai pysähdyspaikasta löytyvästä yleensä kolikolla toimivasta barbecue-grillistä:Yksityiskohta Bondi-beachilta. Katso rantavahdin käytössä olevan mönkijän "taakkatelinettä" - surffilauta kulkee kätevästi mukana! 8)Viimeistä edellisenä päivänä kävelimme tämän sillan huipulle, siis tuonne missä näkyy kaksi lippua!Viimeisenä kuvana olkoon Australian lippu. En pistä tähän sen kummempaa yhteenvetoa - suosittelemme joka tapauksessa!